GABONAKONYHA

FŐZŐTANFOLYAM SOROZAT 2019/2020.

BUDAPEST - SZATYORBOLT

4. RÉSZ 2020. január 26. vasárnap 8-16 óráig

KOVÁSZOLT KENYÉR SÜTÉSE OTTHON

Hogyan csökkenti a gluténtartalmat a megfelelő kovászolás?

Kovászolt kenyértésztákat készítünk teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből és fehér királybúzalisztből, melyekből aztán lángost, kenyérlepényt, zsömléket és kenyereket sütünk otthoni körülmények között. Készítünk napraforgótejfölt is a kenyérfélékhez. Mindenki vihet haza anyakovászt az otthoni sütés elkezdéséhez, amihez szükséges egy kis befőttes üveg. Bemutatom az anyakovász elkészítésének és fenntartásának módját is. Mivel ezek hosszan kovászolt kenyérfélék, ezért csak kora délutántól tudunk kóstolni, ezért reggelit mindenki hozzon magával. A kenyérsütés közben a receptek mellett előadom, hogyan csökkenti a kovászolás a búzák glutén- és lektintartalmát. Valamint, hogy mi az élettani különbség a mai élesztős pékkenyér és az őseink kovászolt kenyere között és miért van sok gluténérzékeny ember napjainkban és régebben miért nem volt.

A tanfolyamsorozatot Deák Albert tartja, aki családjával, Zöld menü néven, egy vegán, gluténmentes családi kifőzdét üzemeltet Szentes mellett a Deák tanyán.

A Gabonakonyha főzőtanfolyamról:

Hogyan lehet növényi alapanyagokból, gluténmentesen, egészségesen, táplálóan és változatosan étkezni? Ezt mutatja meg a főzőtanfolyam sorozat lépésről-lépésre. Egyszerű, a hétköznapokban könnyen és jól használható, ételeket készítünk, hazai alapanyagokból. Ételérzékenyeknek, emésztési gondokkal és betegséggel küzdőknek kiemelten ajánlom a tanfolyamot. Az időpontok az alábbiak:

2019. Szeptember 22. Tejsavas erjesztésű zöldségek és hüvelyesek, fasírtok.

2019. Október 20. Kovászolt tönkölykenyér sütése otthon.

2019. November 24. Kovászolt kelt tészták, kalács, fánk és bejgli

2020. Január 26. Kovászolt tönkölykenyér sütése otthon. (ismétlés)

2020. Február 23. Természetes élelem és öngyógyítás. (előadás)

2020. Március 22. A hajdinakásán túl - ízletes ételek hajdinából.

2020. Április 19. Sokszínű ügyes köles.

2020. Május 24. Gyógyító barnarizs.

2020. Június 21. Kovászolt tönkölykenyér sütése otthon. (ismétlés)

Helyszín: Szatyorbolt, 1085 Budapest, Gyulai Pál u.12.

A tanfolyam díja 10.000 Ft/fő/ 1 alkalom. Résztvevők száma min. 6 fő max. 15 fő.

Jelentkezés e-mailben a herbalbi@gmail.com címen, ahol a telefonszámodat is írd meg légy szíves. Egyéb esetben a 20/240 3302 (Albert) 20/4433304 (Kata) telefonszámokon érhettek el minket. Honlapunk: https://deaktanya.webnode.hu/

Várunk titeket sok szeretettel!